Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjski ribić sa pečurkama i Marsalom

Svinjski ribić sa pečurkama i Marsalom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2173k216
Svinjski ribić sa pečurkama i Marsalom
Fotografije: marcheva14
1 / 3
06/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Svinjetina sa pečurkama i Marsalom - klasična kombinacija, koja će sve za stolom ostavite beskrajno zadovoljnim"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, ribić (ili šnicle bez kostiju i masnoće)
  • pečurke - 2 šolje, šampinjoni
  • brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • so
  • beli luk - 2 prstohvata u prahu
  • origano - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • maslac - 3 supene kašike
  • beli luk - 2 čena, izgnječen
  • vino - 1 šolja, Marsala
* merne jedinice

Način pripreme

Jelo pripremamo u šerpi od livenog gvožđa ili u nekoj sa debelim dnom.

Pomešamo brašno, so, beli luk u prahu, origano u posudi. Svinjski file uvaljamo u smesu.

Ugrevamo maslinovo ulje i maslac i pržimo meso oko 3-4 minuta po strani. U istu mast dodajemo pečurke, isečene na listiće, izgnječeni beli luk.

Osetavljamo da se krčka nekoliko minuta i dodajemo vino marsalu. Poklapamo i ostavljamo da se krčka na tihoj vatri dok potpuno ne omekša. Mešamo periodično.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: