Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Marinirani pileći ražnjići

Marinirani pileći ražnjići

Marinirani pileći ražnjići
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Za najbolji rezultat - konzumirati sa pivom i u društvu prijatelja"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g
  • luk - 1 kom.
  • ulje - 2 kašike
  • za marinadu
  • ulje - 1 šolja
  • morska so - 1 kašičica
  • aleva paprika
  • biber
  • sok od limuna - 2 kašike
  • senf - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi sjedniti sastojke za marinadu sa začinima. Meso naseći na parčiće i preliti marinadom.

Ostaviti oko 3 sati u frižideru, da meso upije marinadu. Štapiće za ražnjiće ostaviti 20 minuta u hladnoj vodi.

Luk očistiti i podeliti na parčiće. Nizati komad mesa, parče luka, i tako, dok ne iskoristite sve sastojke.

Peći na zagrejanom roštilju sa svih strana, dok meso ne porumeni. Servirati uz svežu salatu. Jako ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: