Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Pileći ražnjići na tajlandski način

Pileći ražnjići na tajlandski način

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Pileći ražnjići na tajlandski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
36
"Malo pikantni, neodoljivog mirisa i ... pa, raskošni su - pileći ražnjići na tajlanski način, obavezno morate probati"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 450 g, bez kože
  • za sos od kikirikija
  • maslac od kokosa - 170 ml, nezaslađen
  • puter od kikirikija - 1 supena kašika
  • štapići od bambusa - 36 omada (potopljeni u vodu)
  • mladi luk - 4 struka (zeleni deo je isečen na komade dužine oko 2.5 cm)
  • za marinadu
  • ljute paprike 1 kašičica, suva (izmrvljena)
  • soja sos - 75 ml
  • limeta - 2 supene kašike, sok sveže
  • beli luk - 2 izgnječena čena
  • đumbir - 2 kašičice
  • voda - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecie meso na trakice širine oko 5 mm i stavite ih u plitak tanjir. Pomešajte sok od limete sa soja sosom, đumbirom i ljutim paprikama. Sačuvajte 3 supene kašike od marinade, a u preostali deo dodajte vodu.

Sipajte marinadu preko mesa i promešajte. Pokrijte tanjir i ostavite u frižideru na oko 30 minuta do 2 sata, mešajte s vremena na vreme.

Umereno ugrejte roštilj. U međuvremenu u maloj šerpi pomešajte kokosovo mleko, kikiriki puter i 3 supene kašike marinade.

Ostavite smesu da vri na tihoj vatri, neprestano mešajte. Smanjite vatru i kuvajte do 4 minuta ili dok se sos ne zgusne. Održavajte ga toplim.

Ocedite meso i bacite marinadu. Na svaki ražnjić nanižite po 3-4 trakice od mesa, smenjujte sa mladim lukom. Pecite na ugrejanom roštilju dok ne bude gotovo. Servirajte sa toplim sosom od kikirikija u posebnoj posudi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: