Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Ražnjići»Pileći ražnjići na kineski način

Pileći ražnjići na kineski način

NikiNiki
Guru
555753k140
Pileći ražnjići na kineski način
Fotografije: Niki
1 / 3
09/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Jedan ukusan recept za pileće ražnjiće na kineski način - znamo da već želite da ga probate"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 700 g
  • tikvice - 1 mala
  • pečurke - 2 komada
  • paprike - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • soja sos
  • kari
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file se očisti od masnoća, iseče se na kocke, stavlja se u posudu. Začinjavamo ga soja sosom, biberom, solju i sokom od limuna.

Ostavljamo u frižideru na bar 1 sat. Povrće očistimo i operemo. Isečemo ga na male kocke.

Nakon što meso odstoji u marinadi, počinjemo da nižemo ražnjiće ređajući povrće, meso.

Pečemo pileće ražnjiće na zagrejanom roštilju dok ne bude gotov.

Pileći ražnjići na kineski način su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: