bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Burek»Burek tikvice pohovane sa pivom

Burek tikvice pohovane sa pivom

Burek tikvice pohovane sa pivom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
30/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"Što su tikvice hrskavije, više ćete piva popiti uz njih"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • sir - 200 g
  • so
  • pivo - 200 ml
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na trakice. Odvojite belanca od žumanca. Umutite belanca sa prstohvatom soli.

U drugoj posudi umutite žumanca sa brašnom i sipajte pivo. Promešajte dobro i dodajte belanca. Mešajte spatulom. Uzmite trakicu tikvice.

Preko nje stavite mrvljeni sir i prekrijte drugom trakom. Lepo pritesnite i uvaljajte u brašno.

Nakon toga potopite u smesu za pohovanje i pržite dok ne porumene sa obe strane. Na isti način uradite i sa preostalim burecima. Servirajte sa mlečnim sosom sa belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Oceni: