Pohovane tikvice sa prezlama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
25/07/2019
"Hrskave tikcice koje drhte u očekivanju čaše piva i mlečnog sosa "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • prezle - 2 šolje
  • kukuruzno brašno - oko 1 šolja
  • brašno - 2/3 šolje, belo
  • jaja - 3 komada
  • biber
  • beli luk - u prahu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikice, sklonite njihove drške i isecite ih po dužini na pola, nakon čega svaku polovinu isečete na duge lente. U posudi umutite dobro jaja sa 2 kašike vode.

U odvojen tanjir sipajte belo brašno, a u drugom tanjiru pomešajte kukuruzno brašno sa belim lukom, biberom i prezlama.

Potopite lente tikvica u belo brašno, nakon toga u smesu od jaja i na kraju u smesu sa prezlama.

Poređajte ih u posudu za pečenje u koju ste pre toga stavili papir za pečenje. Prelijte pažljivo tikvice uljem i ispeite ih dok ne postanu zlataste (rerna je zagrejana na 200 stepeni). Servirajte sa sosom po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar