Način pripreme
1. Pripremite široku i duboku posudu u kojoj će rebarca cela stati po dužini. Začinite ih svim sastojcima, rumom, soja sosom i delom maslinovog ulja. Prekrijte folijom i ostavite u frižideru na bar 3-4 sata, a najbolja varijanta je da odstoji jednu noć.
2. Dno pleha, u kome ćete peći, namažite maslinovim uljem. Isecite i u njega stavite luk i paradajz na krugove ili polumesece, a glavicu belog luka stavite celu u centar (dobro je operite i poprečno isecite gornji deo).
3. Iscedite sok od pomorandže i zajedno sa sokom od ananasa i sipajte u povrće. Odozgo rasporedite rebra i naprskajte sa malo maslinovog ulja.
4. Za premazivanje prilikom pečenja, pomešajte sve sastojke u posudu - paradajz sos, senf, sirće, med (ako je gust, istopite ga mna pari) i so po ukusu. Četkom premažite rebra, obilno sa svih strana i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 170 stepeni.
5. Pecite 1 i 30 minuta, i na svakih 25-30 minuta vadite, okrećete rebra i premazujete smesom, dok je ne potrošite. Ako mislite da nema dovoljno tečnosti u plehu, možete sipati malo vode ili jošsoka od ananasa - on će dati mesu neodoljiv ukus!
6. Čim se jelo ispeče, izvatite svo povrće, i ispečene čenove belog luka, zajedno sa malo tečnosti, ako je ostala. Pasirajte dok ne postane gladak. Bude neverovatno ukusan, ali ako ne želite sos, možete ostaviti povrće celo.
7. Rebra servirajte isečena na porcije ili po vašem izboru i servirajte sa sosom. Po želji možete dodatno staviti prilog od krompira.
Neka vam je slatko!