bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Grilovano povrće na roštilju

Grilovano povrće na roštilju

Martina TrakovaMartina Trakova
Početnik
5212477
Grilovano povrće na roštilju
Fotografije: Martina Trakova
1 / 7
08/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Leto je sezona griilovanog povrća - savršena laka večera ili dodatak pečenom mesu"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 2 komada, crni
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paprike - 1 komad, zelena
  • pečurke - 5 - 6 komada
  • mirođija - 1/2 veze, iseckana
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • sirće - 30 ml, balsamiko
  • belo vino - 30 ml
  • so
  • šećer - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • origano - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Od začina pripremamo marinadu.

Povrće se iseče na tanke komade.

Peku se na roštilju sa obe strane.

Toplo povrće stavljamo u marinadu i mešamo.

Posipamo mirođijom i serviramo hladne.

Odgovarajući prilog pečenom mesu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: