Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečena pastrmka i grilovano povrće

Pečena pastrmka i grilovano povrće

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pečena pastrmka i grilovano povrće
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Ukusno i zdravo - pećena pastrmka na povrću. Uživajte!"

Potrebni sastojci

  • očišćena pastrmka - 3 kom.
  • za marinadu
  • zelene masline - 50 gr, bez koštice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • limun - 1 kom.
  • ekstra devičansko maslinovo ulje - 1 dl
  • svež origano - 1 kašika
  • morska so po ukusu
  • povrće
  • tikvice - 3kom., srednje veličine
  • šargarepa - 5 - 6 kom, manjih
  • rukola - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Ribu očistiti, oprati i posušiti.

U blenderu napraviti marinadu od predviđenih sastojaka.

Povrće dobro oprati i mandolinom ili ljuštilicom iseći na trake debljine 2-3 mm.

Isečene trake provući kroz pripremljenu marinadu i grilovati na zagrejanom gril tiganju.

Ostatkom marinade premazati ribe, spolja i iznutra, položiti ih na pleh obložen papirom za pečenje, i peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta da porumene.

Poslužiti uz rukolu ili sličnu salatu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Nataša
Nataša
Hvala na receptu
11.03.2021 15:06