bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Domaći sendviči - džepovi

Domaći sendviči - džepovi

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k737112k
Domaći sendviči - džepovi
Fotografije: Diana Kostova
1 / 4VIDEO
15/10/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
14
"Deca ih obožavaju i jedu sa zadovoljstvom, a odlični su za piknik i užinu!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 - 600 g
  • kvasac - 20 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • kisela pavlaka - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • za garnir
  • paradajz
  • krastavci
  • kobasice
  • kačkavalj
  • topljeni sir
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i šećer sa mlekom. Prosejte brašno, napravite udubljenje, pa isipajte kvasac. Dodajte umućena jaja, pavlaku, ulje i so. Zamesite meko testo. Ostavite da naraste oko 90 minuta.

Testo podelite na 12-14 lopti. Svaku razvijte i premažite uljem. Preklopite na pola, pa zatim još jednom, tako da dobijete trougao. Isti postupak ponovite i sa ostalim loptama.

Neka odstoje 15 minuta. Premažite ih umućenim jajetom sa malo svežeg mleka. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvadite, ostavite da se ohladi i garnirajte po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: