Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Domaći kuvani đevreci

Domaći kuvani đevreci

Petya ToskovaPetya Toskova
Pomoćnik kuvara
5619287
Domaći kuvani đevreci
Fotografije: Petya Toskova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Nemojte se više čuditi kako se prave kuvani đevreci, već zapisujte recept i da nam se sutra pohvalite"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • so - 2 prstohvata
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 1, 5 šolja, topla
  • ulje - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte sve sastojke u jednoj posudi i zamesite meko testo. Neka testo odmoti oko 30 minuta.

Nakon toga, razvijte testo u deblju koru i čašom većeg prečnika i jednom manjeg prečnika isecite đevreke.

U velikoj šerpi ugrejte vodu i kada ona proključa ubacite đevreke i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu. To znači da su gotovi. Ocedite ih od vode i stavite ih u jako zagrejanu rernu da uhvate koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: