Tikvice iz rerne punjene sirom i jajima

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
21/06/2017
"Da samo znate koliko su ukusne ove punjene tikvice iz rerne sa jajima i sirom - da poližete prste "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 231
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice isecite uzdužno i izdubite unutrašnji deo, tako da dobijete čamce. Zagrejte ulje i propržite sitno iseckan beli luk.

Nakon 1-2 minuta dodajte iseckanu unutrašnjost tikvica koju ste izvadili. Dobro promešajte i pržite dok voda od tikvica ne ispari.

Sklonite tiganj sa vatre, dodajte izmrvljen sir, prethodno umućena jaja i sitno iseckanu mirođiju. Čamce poređajte u tepsiju i napunite nadevom.

Dodajte 1 šolju vruće vode. Pecite punjene tikvice u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Na kraju pečenja izvadite tepsiju, pa tikvice posipajte rendanim kačkavaljem. Vratite da se dopeče sve još 5 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar