Pohovani topljeni sir

Toni Aleksov
Toni Aleksov
Početnik
28/06/2017
"Danas ćemo vam otkriti tajnu hrskavih pohovanih komada sira"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano394
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • topljeni sir - 200g
  • brašno - 5 kašika
  • jaja - 1 komad
  • kukuruzno brašno - 5 kašika
  • kornfleks - 100 g
  • biber - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • origano - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Topljeni sir nasecite na kolutove. U posebnoj posudi promešajte kukuruzno brašno i kornfleks, koji ste prethodno usitnili rukama. Dodajte začine.

Sir pokvasite ledenom vodom i otresite. Uvaljajte ga u brašno, nakon toga u jaje i na kraju u smesu sa kornfleksom.

Pržite ga u vrućem ulju do zlatne boje, ali pazite da se sir ne rastopi i ne isteče. Poslužite tople pohovane komade topljenog sira.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar