Štrudla od jabuka sa orasima i cimetom

15/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4224
"Izvadite kore iz frižidera, jer danas ćemo spremati štrudlu od jabka - biće sjajna - obećavamo "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 032
  • Pregledi tokom meseca296
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke se oljušte, očiste i narendaju na rende, posipaju se krupno mlevenim orasima, šećerom, prezlama, cimetom i dobro se promešaju.

Svaka kora se namaže obilno istopljenim maslacem, savija se na pola nekoliko puta i pri svakom savijanju se maže maslacem - kora treba da se presavije na 3-4 lista.

U jedan kraj se stavi deo pripremljenog nadeva i uvija se u rolat. Dva kraja rolata se pritiskaju da se zapečate. Gotovi rolati se prebacuju u podmazanu posudu za pečenje.

Po površini rolata se prave mali razrezi, da može da diše. Štrudla se peče na 200 stepeni dok ne porumeni. Posipa se po želji šećerom u prahu i cimetom.

slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar