Lenje orasnice

Lenje orasnice
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Da li znate kako da lako napravite izuzetno ukusne orasnice? Vidite ovde"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • šećer - 7 kašika
  • vanila - 2 komada
  • limun - 1 kašika kore od limuna
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • mast - 100 ml, rastopljena
  • brašno - 500 g
  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • ratluk - 1 kutija
  • soda za hleb - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U brašno se razbije samo žumance, dodaje se šećer i umuti se viljuškom.

Dodajemo kiselo mleko sa sodom umućenom u njemu, rastopljenu svinjsku mast, vanilu i narendanu koru limuna. Zamesi se meko testo.

Kidamo malu lopticu kao orah, spljeska s dlanovima, stavi se parče ratluka i forimira se loptica. Belance od jaja se umuti viljuškom.

Svaku lopticu utapamo u belance, uvalja se u mlevene orahe i poređamo u posudu za pečenje. Pečemo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne dobije zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: