Laki uštipci

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
15/06/2017
"Da li znate zašto ih zovemo laki uštipci? Zato što možemo lako da ih pojedemo sami "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 115
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 100 ml
  • voćni sirup - po izboru
  • soda - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna, mleka, jaja, sode i soli napravite retko testo.

U vrelo ulje, kašičicom spuštajte testo i pržite do zlatne boje uštipaka.

Ispržene uštipke možete odmah potopiti u sirup od jagoda, višanja, malina ili drugog voća po izboru. Servirajte ih tople.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar