Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Brzi i laki uštipci srca

Brzi i laki uštipci srca

RumenRumen
Početnik
3
Brzi i laki uštipci srca
Fotografije: Rumen
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"I kada vam neko kaže da želi da vam zarobi srce, ne verujte mu - želi da vam uzme sočnu buhtlicu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • kvasac - 1 pakovanje
  • so - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • brašno - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara u malo vode zajedno sa šećerom i solju.

U kiselo mleko se dodaje soda.

Jaja se umute i dodaje im se kvasac, kiselo mleko sa sodom i ulje. Postepeno se dodaje brašno i mesi se u meko testo.

Ostavlja se da naraste oko 45 minuta.

Nakon što naraste razvija se u debljinu oko centimetar. Seku se modlicom u obliku srca.

Oblikovani uštipci se prže u jako zagrejanoj masnoći.

Uštipci mogu da se serviraju sa slatkom od borovnica ili sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: