Piroške sa šunkom i kačkavaljem

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18922
09/06/2017
"Da li znate kako se pripremaju najukusnije piroške? Sa hrskavom koricom spolja, a da unutra budu mekane"
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 980
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • žumance - 2 komada
  • belance - 2 komada
  • sveže mleko - 200 ml, mlako
  • ulje - 3 kašike
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 42 g (1 kocka)
  • prezle - 160 g
  • brašno - 500 g
  • šunka - 200 g
  • kačkavalj - 200 g
  • masnoća - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite srednje meko testo od brašna, mleka, jaja, žumanaca, ulja, soli i kvasca. Kvasac prethodno rastvorite u mleku.

Ne čekajte da testo narasta. Razvucite ga i uz pomoć čaše secite krugove.

Umućenim belancima premažite ivice krugova. U sredinu stavite trakice kobasice i kačkavalja.

Krugove umotajte u rolate i premažite belancem, a zatim ih uvaljajte u prezle.

Tek nakon ovoga ostavite piroške da narastu oko 15 minuta. Pržite ih u veoma vrelom ulju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar