Svinjske šnicle na roštilju s marinadom od piva

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
12/06/2017
"Vreme je za jedne krhke i sočne šnicle na roštilju pripremljene s marinadom od piva"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 868
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - od vrata - 1 kg
  • pivo - 300 ml
  • masilnovo ulje - 3 kašike
  • biber - šareni u zrnu - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • beli luk - u prahu - pola kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na šnicle debljine oko 1, 5 cm. Sameljite biber i natrljajte njim meso sa svih strana.

U odgovarajuću posudu sipajte pivo, maslinovo ulje, beli luk, šećer i malo soli. Promešajte dobro da se pomešaju sastojci za marinadu. Stavite šnicle i uvaljajte ih dobro sa svih strana. Ostavite ih bar dva sata u frižideru.

Zagrejte roštilj dobro. Namažite ga s malo masnoće, ako je neophodno, i ispecite šnicle dok ne budu gotove s obe strane. Vreme je relativno, ali čim dobiju prijatnu preplanulost i tragove od roštilja, gotove su.

Pazite da ih ne prepečete, da ne postanu suve.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar