Način pripreme
Rerna - 160 stepeni
Potreban vam je pravougaoni pleh.
Karamel: U kaserolu sipajte 8 kašika šećera i stavite kaserolu na umerenu vatru, dok se šećer ne istopi i ne dobije prijatnu zlatnu boju. Sipajte ga u pleh i rasporedite ga, što je moguće ravnomernije.
U posudi miksera umutite jaja i šećer dok masa ne pobeli. Pažljivo, u tankom mlazu sipajte toplo sveže mleko uz neprestano miksovanje na sporoj brzini miksera. Dodajte vanilu.
Smesu sipajte u pleh preko karamela, a tada pleh postavite u drugi, veći pleh u kome ste sipali hladnu vodu. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 1 sat. Za vreme pečenja, voda u velikom plehu ne treba da ključa. Ako vidite da će se to desiti, odmah ubacite nekoliko kockica leda, da sprečite klučanje.
Ohladite potpuno i nasecite na velike pravougaone komade.