Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel u tepsiji

Krem karamel u tepsiji

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Krem karamel u tepsiji
Fotografije: Rumi Kuskuschieva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Ovako se priprema pravi karamel - u celom plehu, da ga ima dovoljno za sve"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • sveže mleko - 1 litar, mlako
  • vanila - 2 kašičice, ekstrakta
  • šećer - 2 šolje
  • za karamel
  • šećer - 8 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 160 stepeni

Potreban vam je pravougaoni pleh.

Karamel: U kaserolu sipajte 8 kašika šećera i stavite kaserolu na umerenu vatru, dok se šećer ne istopi i ne dobije prijatnu zlatnu boju. Sipajte ga u pleh i rasporedite ga, što je moguće ravnomernije.

U posudi miksera umutite jaja i šećer dok masa ne pobeli. Pažljivo, u tankom mlazu sipajte toplo sveže mleko uz neprestano miksovanje na sporoj brzini miksera. Dodajte vanilu.

Smesu sipajte u pleh preko karamela, a tada pleh postavite u drugi, veći pleh u kome ste sipali hladnu vodu. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 1 sat. Za vreme pečenja, voda u velikom plehu ne treba da ključa. Ako vidite da će se to desiti, odmah ubacite nekoliko kockica leda, da sprečite klučanje.

Ohladite potpuno i nasecite na velike pravougaone komade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: