Način pripreme
Za palačinke:
Dobro umutite jaja i dodajte ostale namirnice. Umutite dok smesa ne postane glatka i malo gušća.
Ispecite palačinke u tiganju, koji premazujte uljem. Kutlačom sipajte smesu u tiganj i okrenite je sa obe strane.
Za nadev za tortu:
U posebnim posudama pripremite četiri tazličita nadeva.
Prvi nadev:
Promešajte na sitno naseckano dimljeno pileće meso sa 4-5 kašika majoneza.
Drugi nadev:
Operite pečurke, naseckajte ih na tanke listiće i stavite ih u tiganj da se dinstaju sa 60 g maslaca. Začinite ih po želji – miksom povrća, biberom. Skinite sa vatre da se ohladi i umešajte jedno pakovanje krem sira.
Treći nadev:
Narendajte na krupno kisele krastavce. U njih dodajte jednu šoljicu nasecanih oraha. Promešajte sve sa jednom čašom kisele pavlake.
Četvrti nadev:
Narendajte kačkavalj na krupno i promešajte ga sa malo majoneza, samo koliko da se lepi.
Sklapanje torte:
Stavite prvu palačinku u odgovarajući tanjir, koji ste prethodno lagano premazali majonezom.
Ređajte do kraja nadeve i palačinke, a celu tortu premažite majonezom i oblepite rendanim kačkavaljem.
Napravite ivicu od naseckanih oraha. U sredini, ukrasite po vašoj želji. Cvetovima od rotkvice, mladim lukom i krastavcem ili po vašem izboru.