Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Apetitne pileće džigerice sa vinom i lukom

Apetitne pileće džigerice sa vinom i lukom

uziuzi
Šegrt
3346
Apetitne pileće džigerice sa vinom i lukom
Fotografije: uzi
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Za radni dan ili praznik, za male ili velike - ove džigerice su za sve, koji vole ukusnu hranu"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • sveže mleko - 50 g
  • luk - 2 glavice
  • vino - 200 g
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice se operu, potope se u sveže mleko i ostavljaju da odstoje u frižideru bar sat vremena. Ponovo se operu.

U tiganj stavljamo ulje, luk icečen nakolutove, pileće džigerica i vino.

Dinstamo poklopljene, dok tečnost ne ispari. Skidamo poklopac i dinstamo, mešamo s vremena na vreme.

Dodajemo paradajz pire i sve začine i mešamo.

Nakon 5 minuta skidamo sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: