Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Umak»Domaći maslac od badema

Domaći maslac od badema

Lilia Tsacheva/LipodveLilia Tsacheva/Lipodve
Kuvar
1733051474
Domaći maslac od badema
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
2 / 5
04/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
"Sada već znate kako da pripremite domaći maslac od badema"

Potrebni sastojci

  • bademi - 200 g, sirovi
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo bademe u blender i počinjemo da meljemo. Meljemo oko 10 minuta i izvadimo smesu sa ivica posude uz pomoć spatule.

Kad smesa počne da se lepi ja je pečem (više kao zagrevam) oko 5-6 minuta na 170 stepeni.

Kad se lepo ugreje, lakše se odvaja maslac od badema i potrebno je još oko 5-6 minuta, dok se ne dobije željena konzistencija.

Maslac od badema se može koristiti za razne kolače i kremove, u musli, na krišku hleba itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti