Način pripreme
Sušimo oprano meso i sečemo na kockice kao za kebap. Ljuštimo krompir i celer i sečemo ih na krupnije parčiće, a oljuštene šargarepe na kockice. Stavimo posoljenu vodu da provri i blanširamo u njoj povrće 3-4 minuta. Nakon toga ga sipamo u cediljku da se ocedi.
U duboku posudu stavljamo meso, posipamo ga karijem, alevom paprikom i biberom po ukusu. Ostavljamo ga da odstoji 15-20 minuta. Za to vreme sečemo luk na sitno, a beli luk gnječimo.
Zagrevamo maslac i ulje i popržimo meso 5-6 minuta, uz neprekidno mešanje dok ne porumeni. Dodajemo luk i beli luk. Mešamo i ostavljamo na vatri još nekoliko minuta. Nalivamo bujon, paradajz sok i sipamo suvo grožđe. Nakon što jelo provri ostavljamo ga na vatri još tri minuta.
Presipamo jelo u vatrostalnu posudu sa poklopcem zajedno sa povrćem. Posipamo blago biberom i solju. Stavljamo ga da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.
Pre nego što serviramo pospemo peršunom.