Posna čokoladna torta

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8834
3
12/07/2017
"Zbunićemo vas ovom super ukusnom, veganskom, posnom, čokoladnom tortom - savršen saltkiš "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 169
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • brašno - 1 i po šolja
  • ulje - trećina šolje
  • šećer - 1 šolja
  • kafa - 1 šolja, espreso
  • kakao - 1/4 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica, jabukovo
  • vanila
  • so - 1 prstohvat
  • Za krem
  • sojino mleko - 1 l, sa ukusom vanile
  • puding - 2 kesice, čokoladni
  • šećer - 8 kašika
  • čokolada - 50 g, za kuvanje
  • Za ukras
  • orasi - 100 g, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer se pomeša sa toplom kafom i meša se dok se ne rastopi. Dodaje se ulje. Nakon njega se stavlja soda rastvorena u sirćetu, brašno, kakao, vanila i prstohvat soli.

Smesa se sipa u posudu za pečenje koja je iz rerne. Peče se na 180 stepeni. Kora se ispeče brzo, jer je tanka. Pogledajte je i proverite čačkalicom. Gotova kora se seče na tri jednaka dela.

Na prvu koru se maže krem, postavi se druga kora, opet krem i poslednja kora, koja se takođe maže kremom. Torta se maže kremom i sa strane. Posipa se mlevenim orasima.

Priprema krema: Sojino mleko se stavi na ringlu zajedno sa šećerom. Od mleka se odvoji 1 šolja u kojoj se rastvara puding. Kad provri sojino mleko, puding se sipa u njega i meša se dok se ne zgusne. Pre nego što se skloni stavi se i čokolada. Meša se dok se ne istopi.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar