Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marinirani kornišoni sa mirođijom

Marinirani kornišoni sa mirođijom

Marinirani kornišoni sa mirođijom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
16
"Hrsakvi krastavci sa mirođijom, idealno meze za zimu!"

Potrebni sastojci

  • kornišoni - 10 kg
  • so
  • šećer
  • sirće - 2 l
  • mirođija - 2 veze
  • biber - zrna
  • piment
* merne jedinice

Način pripreme

Operite kornišone hladnom vodom. U tegle od 800 g sipajte sirće do donje crte. Dodajte 1 ravnu kašiku morske soli, 1 kašiku šećera, 4-5 zrna bibera i 2-3 zrna pimenta.

Napunite tegle kornišonima, a između stavite neku grančicu mirođije. Sipajte vodu do gornje ivice. Zatvorite poklopcima i sterilišite tegle oko 5 minuta, dok krastavci ne promene boju, kako bi bili hrskavi.

Ostavite da se tegle ohlade u posudi u kojoj su se kuvale. Ohlađene tegle izvadite i čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Idealno meze za zimu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Потребител#195217
Потребител#195217
Sta vamznaci donja crta, a sto gornja crta na tegli.Ja ih ne vidim!
23.07.2017 12:02
2