Način pripreme
Očistite povrće i naseckajte ga na sitno. Meso nasecite na male komade i upržite ga u maslinovom ulju do zlatne boje, dodajte luk, pržite ga dok ne omekša i dodajte vino.
Sačekajte da tečnost ispari, dodajte tikvice i pečurke, upržite i njih i na kraju dodajte papriku. Začinite po ukusu, kuvajte još 5 minuta i skinite tiganj sa vatre. Ostavite da se ohladi.
Napravite Bešamel sos u kaseroli. Stavite maslac i kada se rastopi dodajte brašno i upržite ga za kratko uz neprestano mešanje. Sipajte toplo mleko i kuvajte sos dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje da ne zagori. Posolite, dodajte muskatni orašćić i mleveni biber.
U pleh, u kome ćete peći, na dno stavite polovinu paradajz sosa, narendajte čen belog luka i pospite bosiljak. Odozgo sipajte jednu kutlaču Bešamel sosa i poravnajte ga po dnu.
Napunite kanelone sa smesom od mesa. Uzmite svaku cevčicu, rukom zatvorite jedan kraj i u otvor kašičicom sipajte smesu, a najbolje je to uraditi prstima. Smesu dobro pritisnite. Poređajte kanelone u pleh jednu do druge i preko sipajte preostali paradajz sos i Bešamel.
Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Skinite foliju i kanelone pospite obilno rendanim kačkavaljem.
Ponovo vratite u rernu da se kačkavalj zapeče do zlatne korice oko 15 minuta. na kraju izvadite pleh, sačekajte da se malo ohladi i konzumirajte kanelone tople, ne vruće.
Komentari