Kaneloni Iskušenje

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Kaneloni Iskušenje
Fotografije: Stefan
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Jedno iskušenje, kome želite da se predate"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g
  • kaneloni - 16 komada
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • šećer - 1 prstohvat
  • crni luk - 100 g, (2 glavice)
  • tikvice - 1 komad
  • paprike - 3 komada, pečene, crvene
  • pečurke - 150 g
  • belo vino - 30 ml
  • paradajz sos - 150 g
  • kačkavalj - 300 g
  • univerzalni začin - Vegeta
  • origano
  • majčina dušica
  • biber
  • bosiljak
  • za sos Bešamel
  • maslac - 50 g
  • brašno - 50 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • so
  • muskatni orašćić
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće i naseckajte ga na sitno. Meso nasecite na male komade i upržite ga u maslinovom ulju do zlatne boje, dodajte luk, pržite ga dok ne omekša i dodajte vino.

Sačekajte da tečnost ispari, dodajte tikvice i pečurke, upržite i njih i na kraju dodajte papriku. Začinite po ukusu, kuvajte još 5 minuta i skinite tiganj sa vatre. Ostavite da se ohladi.

Napravite Bešamel sos u kaseroli. Stavite maslac i kada se rastopi dodajte brašno i upržite ga za kratko uz neprestano mešanje. Sipajte toplo mleko i kuvajte sos dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje da ne zagori. Posolite, dodajte muskatni orašćić i mleveni biber.

U pleh, u kome ćete peći, na dno stavite polovinu paradajz sosa, narendajte čen belog luka i pospite bosiljak. Odozgo sipajte jednu kutlaču Bešamel sosa i poravnajte ga po dnu.

Napunite kanelone sa smesom od mesa. Uzmite svaku cevčicu, rukom zatvorite jedan kraj i u otvor kašičicom sipajte smesu, a najbolje je to uraditi prstima. Smesu dobro pritisnite. Poređajte kanelone u pleh jednu do druge i preko sipajte preostali paradajz sos i Bešamel.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Skinite foliju i kanelone pospite obilno rendanim kačkavaljem.

Ponovo vratite u rernu da se kačkavalj zapeče do zlatne korice oko 15 minuta. na kraju izvadite pleh, sačekajte da se malo ohladi i konzumirajte kanelone tople, ne vruće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Stefan
Stefan
Bolje kanelone nisam probao
07.02.2022 14:42