Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile sa maslacem i limetom

Pečeno pile sa maslacem i limetom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pečeno pile sa maslacem i limetom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Da li osećate miris? Neodoljiv je! Kladimo se da će ovaj recept imati bar 1000 lajkova"

Potrebni sastojci

  • pile - oko 1300 g celo
  • maslac - 50 g
  • limeta - 2 komada
  • aleva paprika - 1 supena kašika, dimljen
  • aleva paprika - 1 kašičica, pikantan
  • so
  • biber
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite maslac, stavite ga u posudu, dodajte maslinovo ulje, začine i sok jedne limete. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Stvite pile u pleh, namažite ga polovinom dobijene smese i lepo rukama utrljajte smesu sa svih strana.

Očistite čen belog lika i izgnječite, dodajte ga u preostalu marinadu. Promešajte i sipajte u unutrašnjost pileta. Drugu limetu izbušite nožem na nekoliko mesta i zatvorite otvor pileta.

Sipajte vino i 50 ml vode u pleh, pazite da ne skinete začine sa pileta, sipjate oko pileta, a ne preko njega.

Prekrijte aluminijumskom folijom i stavite pleh u rernu.

Ugrejte na 180 stepeni i pecite pokriveno pile sat vremena. Skinite foliju i pecite još 10 minuta dok ne dobije zlatnu kožicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: