Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Teleći jezik u sosu od vina

Teleći jezik u sosu od vina

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Teleći jezik u sosu od vina1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
47 min.
Porcije
2
"Neverovatan delikates koji će vas ostaviti bez reči"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 400 g
  • pavlaka - 100 g
  • belo vino - 200 ml
  • lovorov list - 1 komad
  • karanfilić - 1 štapić
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Jezik stavite u posudu sa poklopcem, pa dodajte krupno iseckan luk, karanfilić i lovorov list.

Prelijte belim vinom, u koje ste dodali malo soli i bibera. Dodajte vodu, tako da voda pokrije jezik, poklopite i kuvajte 5 minuta - u mikrotalanoj na 100% , a zatim 40 minuta na 50%.

Jezik izvadite iz posude. Kada se ohladi, ogulite i isecite na komade.

Prelijte ga sosom od tečosti u kojoj se kuvao pomešane sa pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: