Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš od kačkavalja

Kiš od kačkavalja

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Kiš od kačkavalja1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Napravite više mesta, jer sigurno nećete pojesti samo jednu porciju ovog kiša"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • pavlaka - 250 ml
  • sveže mleko - 250 ml
  • so
  • beli biber
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • kačkavalj - 70 g, od ovčjeg mleka
  • kačkavalj - 40 g, kravlji
  • za koricu od testa
  • brašno - 230 g
  • maslac - 130 g
  • voda - 300 ml, hladna
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo naravite koricu. U maloj činiji pomešajte so i vodu. Brašno i ulje pomešajte u drugoj većoj posudi dok ne dobijete smesu sa grudvicama. Dodajte vodu. Zamesite testo i rasporedite ga po dnu i zidovima kalupa za kiš ili tepsije. Od testa ispecite koricu - oko 20 cm.

Zatim zagrejte rernu na 190 stepeni. Umutite jaje u činiji. Dodajte mleko i pavlaku, pa posolite, pobiberite i dodajte muskatni oraščić.

Dodajte 2 vrste rendanog kačkavalja. Isipajte nadev preko korice. Pecite 40 minuta. Poslužite toplo ili hladno.

Ako želite, kiš možete napraviti u manjim kalupima, a takođe da dodate i druge nadeve, na primer: pečurke, šunku, škampe, itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: