Način pripreme
Testo: Brašno se proseje. Dodaju se žumance, so, biber i maslinovo ulje i mesi se dok se ne dobije glatko i elastično testo. Oblikuje se u loptu i uvija se u tanak najlon. Ostavlja se sa strane na 1 sat. Rerna se prethodno zagreje do 190 stepeni. Kalup za pečenje prečnika 24 cm namaže se uljem.
Nadev: Paradajz se blanšira u kipućoj vodi oko 30 sekundi. Iscedi se i oljušti. Semenke se sklanjaju i seku se tanke kriške. Testo se raspoređuje na dno i zidove kalupa za pečenje pri čemu se odsecaju krajevi. Površina se izbuši viljuškom. Posipa se pola ementalera i dodaje se paradajz.
Jaje se umuti sa svežim mlekom i preostalom količinom ementalera. Začinjava se solju i biberom. Smesa se sipa preko testa i peče se oko 40 minuta, ili dok smesa ne postane zlatasto braon. Kiselo mleko, bosiljak i nana se promešaju. Vruć kiš se servira sa sosom od kiselog mleka.