Način pripreme
Testo: Brašno prosevamo sa solju u veliku posudu. Pomešamo polovinu sira sa parmezanom, maslacem, alevom paorikom, šećerom i žumancima. Oblikujemo loptu i pokrivamo tankom folijom. Ostavljamo u frižideru da odstoji 2 sata. Povrće propržimo u maslinovom ulju na umerenoj temperaturi oko 5 minuta.
Posipamo solju i biberom i dodajemo origano. Namažemo biljim maslacem kalup za paj prečnika 24 cm. Testo razvučemo na koru debljine 5 mm, na brašnom posutoj radnoj površini. Razvlačimo tako da pokrije dno i ivice kalupa za pečenje. Viljuškom bušimo rupe po celoj površini. Ostavljamo u frižideru oko 30 minuta.
Prethodno ugrevamo rernu do 180 stepeni. Umutimo pavlaku i jaje. Dodajemo rikotu i povrće. Smesu sipamo na hladnu osnovu od testa i rasporedimo ravnomerno. Posipamo parmezanom i pečemo oko 50 minuta ili dok smesa ne postane zlatna.