Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Mariniran ovčiji sir

Mariniran ovčiji sir

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Mariniran ovčiji sir
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
2
"Savršeno mariniran sir sa bogatim mirisima biljaka - jedite i podelite"

Potrebni sastojci

  • ovčiji sir - 300 g, mekan
  • maslinovo ulje - 250 ml
  • majčina dušica
  • origano
  • bosiljak
  • peršun
  • čili
* merne jedinice

Način pripreme

Sir se iseče na kockice, stavlja se u teglu ili drugu posudu sa poklopcem. Dodaje se origano, bosiljak, majčina dušica, čili i sitno iseckan peršun.

Sipa se maslinovo ulje, sav sir treba da bude dobro pokriven. Zatvara se i ostavlja na nekoliko dana da upije mirise.

Ja sam probala sir nakon 5 dana. Dosada nisam jela pravi domaći sir. Kad sam probala ovaj, zaljubila sam se u njegov ukus. Aromati začina ga čine jedinstveno ukusnim, topi se u ustima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: