Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Mariniran pikantni sir

Mariniran pikantni sir

Irina Andreeva JolieIrina Andreeva Jolie
Kuvar
982564131
Mariniran pikantni sir
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 4
24/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Kako ćemo sada da čekamo nekoliko dana da se marinira kad ne možemo da dočekamo da ga probamo"

Potrebni sastojci

  • sir - beli u salamuri (kravlji/ovčiji)
  • maslinovo - Extra Virgin
  • ruzmarin - svež
  • majčina dušica - sveža, grančice
  • biber - miks zrna (crni, crveni, zeleni i beli)
  • ljute paprike - sušene
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite teglu sa širokim grlom, operite ga i dobro osušite. Sir se iseča na veličinu koju procenite, ali najbolje je na kocke po oko 2 cm.

Nakon toga izlomite ljute paprike, ne sklanjajte im semenke. Dno tegle se prekriva sirom.

Odozgo stavite po 1-2 grančice svežih začina, dodajte zrna bibera, malo parčića paprike sa semenkama. Sledi drugi red sira i začina. Ređajte tako dok se ne potroše sastojci.

Dobro je da stavite začine i oko sira, da može bolje da se začini. Nalijte maslinovo ulje toliko da prekrije sav sir i zatvorite poklopcem.

Ostavite sir da se marinira nekoliko dana. Maslinovo ulje koje je dobilo ukus sira može da se koristi i za pravljenje druge doze sira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: