bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Domaći kolač sa kiselim mlekom i kakaom

Domaći kolač sa kiselim mlekom i kakaom

MarianaMariana
Početnik
2126
Domaći kolač sa kiselim mlekom i kakaom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 7
03/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Svi znate kakav mu je ukus i nikada nećete odbiti parče"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kada pripremate kolač, uvek prosejte zajedno brašno i prašak za pecivo i pripremite kalup za pečenje, tako što ga premažete tankim slojem maslinovog ulja i pospete brašnom. Višak brašna otresite. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Maslinovo ulje je obično, odgovarajuće za pečenje i nema miris maslina. Izaberite takvo ulje, koje može da se koristi i za pečenje.

Jaja umutite u vazdušast krem sa prstohvatom soli i šećerom, koji dodajte u etapama, da se lakše istopi i da smesa bude izdašnija. Nakon toga, dodajte kiselo mleko u koje ste prethodno dodali sodu (sačekajte da se aktivira) i sve promešajte.

Nakon toga dodajte maslinovo ulje i brašno sa praškom za pecivo, takođe u etapama i mešajte drvenom kašikom ili mikserom na manjoj brzini. Ako smesa spadne i nije toliko vazdušasta, ne sekirajte se, ponovo će se podići kod pečenja.

Smesu podelite na 2 dela. U jedan deo dodajte kakao i promešajte sve da se ujednači. Sipajte beli deo u kalup, pa preko njega sipajte deo sa kakaom.

Pecite na 180 stepeni ili na 160/170 stepeni sa uključenim ventilatorom oko 45 minuta. Proverite čačkalicom da li je gotovo.

Uvek možete eksperimentisati i napraviti kolač sa šarama poput zebre ili kako se vama dopadne. Po želji, možete ga posuti šećerom u prahu, da ga ispečete sa sirupom po vašoj želji ili da mu dodate tečnu čokoladu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: