Način pripreme
U dubokoj posudi razbijte jaja, zatim dodajte šećer i dobro promešajte dok se šećer ne istopi.
U tu smesu dodajte kiselo mleko, ali pre toga u njega sipajte sodu, promešajte sodu i mleko i tada dodajte u ostale sastojke za kolač. Promešajte sve dobro, pa dodajte ulje i vanilu.
Posle toga dodajte brašno i prašak za pecivo, ali brašno dodajte u etapama uz stalno mešanje, kako bi se lakše ujednačila smesa. Kada dobijete glatku smesu i nema grudvica od brašna, završili ste posao.
Pre nego što smesu sipate u kalup, premažite kalup uljem, a zatim pospite sa malo brašna, kako se ne bi zalepio pripremljeni kolač sa kakaom tokom pečenja i da bi ga lakše izvadili iz kalupa.
U već pripremljeni kalup sipajte polovinu smese, a u preostali deo sipajte polovinu kakaa. Dobro promešajte i čokoladni deo sipajte preko prvog dela u kalup.
Kolač sa kakaom i kiselim mlekom pecite u rerni zagrejanoj na 180 - 190 stepeni dok ne bude gotov. Vreme zavisi od vaše rerne.