Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Punjene tikvice sa mlečnim sosom

Punjene tikvice sa mlečnim sosom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Punjene tikvice sa mlečnim sosom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Naše omiljene punjene tikvice, servirane sa nežnim mlečnim sosom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 150 - 200 g
  • tikvice - 300 gg
  • ulje - 30 g
  • pirinač - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • kiselo mleko - 100 g
  • šargarepa - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 15 g
  • mirođija - 3 - 4 struka
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene tikvice se iseku na dva dela. Napravi se udubljenje kao čaša i malo posoli. Sitno iseckan luk se izdinsta u masti. Dodaje se pirinač i prži još nekoliko minuta. Stavlja se sitno iseckan paradajz. Sipa se bujon /1:1/.

Kad pirinač upije tečnost, sve se dodaje u mleveno meso. Posoli se i začini mirođijom i biberom. Dobijenom smesom se pune tikvice, otvori se potapaju u brašno. Poređaju se u pleh, prelivaju bujonom i zapeku.

Kiselo mleko, brašno i jaja se umute u posebnoj posudi i razredi sa ostatkom od kuvanja gotovog jela. Smesa se muti na vatri dok se ne zgusne i nakon toga sipa preko tikvice. Prilikom serviranja jelo se oboji mašću u kojem je pržena šargarepa i posipa sitno iseckanom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: