Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Tikvice sa parmezanom i mlečnim sosom

Tikvice sa parmezanom i mlečnim sosom

Krasi A.S.Krasi A.S.
Šegrt
23693
Tikvice sa parmezanom i mlečnim sosom
Fotografije: Krasi A.S.
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Razbijamo klasiku, pripremajući tikvice sa parmezanom i ukusnim mlečnim sosom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • brašno - 6 supenih kašika
  • prezle - 6 supenih kašika
  • parmezan - 100 g
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • so
  • maslinovo ulje
  • za sos
  • majonez - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operemo, ocedimo i isečemo ma krugove ili trakice po želji.

Brašno pomešamo sa prezlama. U njih izrendamo parmezan.

Tikvice uvaljamo i ređamo u pleh, obložen papirom za pečenje.

Preko tikvica posipamo so i maslinovo ulje.

Pečemo tikvice na 180 stepeni dok ne budu gotove.

Sos pripremamo tako što umutimo kiselo mleko sa majonezom. Dodajemo i beli luk u prahu i mirođiju, sitno iseckanu.

Tikvice sa parmezanom i mlečnim sosom su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: