Način pripreme
Isecite ananas po dužini, bez skidanja listova. Izdubite polovine pažljivo i isecite na kocke voćni deo.
Isecite i drugo voće - u ovom slučaju tu su kivi i pomoranža.
Napunite kore ananasa isečenim voćem.
Promešajte dobro mlečni krem zajedno s pavlakom i šećerom u prahu. Stavite i vanilu. Sipajte u špric i napravite borduru oko voća.
Za ukras:
Zašto da ne bude leptir od karamela! ?
Stavite u malu posudu na šporet dve kašike šećera s jednom kašičicom vode. Promešajte, da ne pregori, i čim se pojavi lepa karamel boja grebite jednom kašikom karamel i izlivajući ga u tankom mlazu, direktno crtajte leptire na papiru za pečenje. Dok je još toplo, presavijte blago papir, prihvatajući prstima s unutrašnje strane po sredini leptira. Tako će krila biti skupljena.