Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Janija»Paprikaš od džigerice sa mladim lukom

Paprikaš od džigerice sa mladim lukom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Paprikaš od džigerice sa mladim lukom
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Aromatična đakonija iz babine kuhinje - evo s čime ćemo vas izazvati danas"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 500 g, svinjska
  • mladi luk - 6 vezica
  • mladi beli luk - pola vezice
  • mast - 1 šolja, biljna
  • maslac - 50 g
  • paradajz pire - 1 kašika
  • paradajz - 3 komada
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - pola vezice, svež
  • biber
  • so
  • bujon - 1 kocka, teleći
  • soda - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Džigericu sam natopila u vodi, u koju sam dodala 1 kašičicu sode. Isprala sam dobro i ostavila da se ocedi.

Isekla sam je na porcije i izdinstala sitno iseckanim belim delom mladog luka na masti i malo rastvorenog bujona.

Kad luk omekša dodajemo alevu papriku, razređen paradajz pire, zeleni deo luka i beli luk, posolimo i začinimo biberom.

Oljušten i isečen paradajz dodajemo nakon što se džigerica izdinstala, jer njegova kiselina usporava proces kuvanja.

Doliva se još vreo bujon i jelo se ostavlja da vri na umerenoj temperaturi.

Deset minuta pre nego što ga sklonimo s vatre, dodajemo brašno razmućeno u vodi. Garniramo maslacem i peršunom iseckanim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: