Način pripreme
Tikvice se operu i očiste od drški.
Narendaju se na srednje krupno rende, pa stavljaju u cediljku da se cede 20 min.
Pošto se ocede u cediljci, sok se još jednom iscedi rukom i stavi u posudu u kojoj će se mešati smesa.
Peršun i mirođija se operu i sitno iseckaju sa drškama.
Mladi luk se očisti, opere i sitno isecka.
U posebnoj posudi pomešajte jaja sa solju, pa ih dodajte u tikvice.
U smesu se dodaju seckani peršun, mirođija, luk i začin Baharat.
Dobro promešajte i ostavite 20 minuta u frižideru.
Od smese se oblikuju ćuftice od tikvica koje se uvaljaju u speltino brašno.
Prže se na zagrejanom ulju, okrećući dva puta sa obe strane da se dobro isprže.
Ćuftice od tikvica sa mladim lukom možete poslužiti uz paradajz salatu.