Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Paprikaš sa pečurkama i mladim lukom

Paprikaš sa pečurkama i mladim lukom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221334k96
Paprikaš sa pečurkama i mladim lukom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
29/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Paprikaš bez mesa sa pečurkama - ukusna gozba za manje od pola sata"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 600 g, sveži šampinjoni
  • mladi luk - 2 veze
  • peršun - 1/2 veze, svež
  • nana - nekoliko struka, sveža
  • ulje - 3$ supene kašike
  • brašno - 1/2 supene kašike
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo mladi luk, lepo ga operemo i sitno iseckamo. Izdinstamo sa malo ulja i vode. U luk dodajemo pečurke, koje smo lepo oprali i isekli na kriške.

Poklapamo šerpu i dinstamo dobro. Ako je potrebno možete sipati malo vode. Kad pečurke omekšaju dovoljno, posipamo ih brašnom i 2 kašičice aleve paprike i soli po ukusu.

Dodajemo iseckan peršun i svežu nanu. Prelivamo sa 2 ili 3 šolje vrele vode i kuvamo na tihoj vatri, dok jelo ne ostane na ulju. Serviramo sa biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: