Način pripreme
Maslac treba da omekša na sobnoj temperaturi ili da se zagreje u mikrotalasnoj ako je neophodno. Od njega odvojimo jednu kašiku.
U blender stavljamo keks tako kao što su zalepljeni s kremom i sameljemo ih u prah. Dodajemo veći deo maslaca u blender i puštamo da se izmeša na kratko.
Sipamo smesu u posudu i dobro zamesimo rukama. Pokrivamo posudu folijom i stavljamo u frižider na oko 30 minuta.
Čistimo trešnje od koštica, tako što ih probadamo štapićem za ražnjić.
Nakon što se keks smesa stegla od nje formiramo loptice tako što prvo uzimamo trešnju i obavijamo je smesom. Nakon što smo oblikovali sve loptice, stavljamo ih ponovo u frižider.
Na pari rastapamo čokoladu, dodajući u nju izdvojeni maslac - 1 kašiku.
Vadimo keks loptice iz frižidera i potapamo ih u istopljenu čokoladu.
Poređamo ih u tanjir i ostavljamo da se stegne čokolada.