Prolećna večera sa ćufticama i rižotom s pečurkama

04/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4213
"Svaka večera u kojoj ima ćuftica je ukusna večera "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano169
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso s nabrojanim sastojcima i ostavite da se začini. Očistite pečurke, isecite na parčiće.

Luk isecite na sitno i zajedno s pečurkama s malo maslaca i ulja stavite da se zaprži u rerni. Dodajete i zamrznuto povrće, opran pirinač i ponovo vratite u pećnicu.

Promešajte i vidite da li je pirinač postao staklast, dodajte 2-3 šolje vode, pospite začinima i vratite u rernu dok ne bude gotovo. Od mlevenog mesa oblikujte male oble loptice, ispržite u malo masnoće.

U odgovarajuće tanjire stavite listove zelene salate, preko njih ćuftice, na sredini napravite kupolu od rižota s pečurkama. Dodajte svež beli luk i servirajte.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti