Način pripreme
Oljuštite krompir i šargarepu, pa krompir nasecite na krupne komade, a šargarepu na kolutove, a ako je veća, na polovine kolutova.
Očistite luk i stno ga naseckajte. Od mlevenog mesa napravite male loptice i uvaljajte ih u brašno. Ugrejte ulje i upržite ćuftice sa svih strana, pa ih izvadite u tanjir.
I istu masnoću sipajte luk, šargarepu i pečurke, oceđene od tečnosti. Nakon 3 minuta dodajte i krompir, da se lagano uprži. Ako je potrebno, sipajte još malo ulja i promešajte.
Kada luk omekša sa ostalim povrćem, dodajte paradajz pire, promešajte i dodajte alevu papriku.
Dolijte vruću vodu, da prekrije namirnice, posolite, dodajte biber, origano i majčinu dušicu.
Vratite ćuftice u šerpu, a vatra neka bude slaba. Kuvajte polako dok povrće ne bude gotovo, tako je ukusnije.
Poslužite ukusnu janiju sa svežim peršunom.