Način pripreme
U posudi prosejati brašno. Dodati beli i smeđi šećer, kakao, prašak za pecivo i sodu. Dobro promešati. U drugoj posudi umutiti jaja. Dodati ulje i jogurt. Tečne sastojke sipati u suve, pa promešati žicom. Na kraju dodati vruću kafu i dobro promešati.
Kalup, prečnika 24 cm, prekriti papirom za pečenje. Smesu sipati i peći koru na 180 stepeni, oko 35-40 minuta. Ostaviti da se ohladi, pa koru naseći na dva dela.
Pripremiti mlečni krem. Sipati 2/3 mleka u šerpu i skuvati ga. Umutiti jaja i šećer, brašno i preostalo mleko. Smesu dodati u kipuće mleko i mešati, dok se ne zgusne. Ostaviti krem da se u potpunosti ohladi.
U posudi umutiti maslac sa šećerom u prahu. Dodati ga u mlečni krem i dobro promešati. Ostaviti krem u frižideru, prekriven folijom. Pripremiti grilijaš. Šećer rastopiti kao za karamel, pa dodati orahe. Nakon što se karamelizuju, sipati ih u pljosnat tanjir, prekriven papirom za pečenje. Ostaviti grilijaš da se dobro ohladi, pa ga nalomiti.
Sastaviti tortu. Postaviti jednu koru na poslužavnik. Sipati krem, posuti grilijašem, poređati cele višnje od slatka i posuti nalomljenim puslicama. Postaviti drugu koru, pa tortu namazati kremom od umućene pavlake sa čokoladom. Ostaviti tortu sat-dva u frižideru. Pripremiti glazuru na sledeći način: zagrejati pavlaku i rastopiti čokoladu sa maslacem. Glazuru sipati preko torte i ukrasiti pavlakom i grilijašem.