Način pripreme
Sameljite keks i orašaste plodove u blenderu ili multipraktiku. Nakon toga dodajte meki maslac i dobro promešajte.
Pleh za tortu, kojem se skidaju zidovi, obložite papirom za pečenje. Rasporedite keks i orašaste plodove, tako da dobro pritisnete prstima.
Da biste napravili krem, zagrejte dobro pavlaku, sklonite sa vatre i u nju sipajte čokoladu.
Dobro mešajte, dok ne dobijete gladak krem. Isipajte krem preko kore od keksa, tako da odvojite malo i za drugu koru. Poređajte sloj sa celim keksom. Stavite pleh u frižider, da se stegne.
U isto vreme napravite moka krem, tako što na tihoj vatri na pari otopite čokoladu i maslac. Sklonite sa vatre čim se sve homogenizuje, pa umutite sa žumancima.
Sipajte kafu, 1/3 pavlake i želatin, koji ste prethodno razmutili na pari u malo vode i koji je nabubreo. Dobro umutite, pa ostavite da se moka krem ohladi.
Umutite u čvrst sneg preostalu pavlaku sa šećerom i dodajte ohlađenom kremu.
Preko keksa isipajte moka krem i poređajte još jedan sloj keksa. Premažite krem koji ste ostavili još od prve korice.
Nakon toga prelijte tortu čokoladnom glazurom i dekorišite po želji. Otavite u frižideru na nekoliko sati.