Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Bošča»Ukusan punjeni hleb

Ukusan punjeni hleb

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Ukusan punjeni hleb
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ovaj neverovatni punjeni hleb možete slobodno da pripremite kao prilog uz glavno jelo, ali i kao glavno jelo. Obrok, koji će često biti na vašoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • hleb - 2 komada, pečenih hlepčića (oko 400 g svaki)
  • mleveno meso - 500 g, mešavina
  • pečurke - 150 g
  • kačkavalj - 250 g
  • crni luk - 2 glavice
  • paradajz - 200 g, isečen na kockice
  • so
  • biber - po ukusu
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • origano - 1 prstohvat
  • slanina - 120 g, dimljena
  • topljeni sir - 120 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte luk i pečurke na rebarca. U zagrejani tiganj stavite luk, upržite ga do zlatne boje i dodajte mleveno meso. Pržite 10 minuta, pa dodajte pečurke i slaninu. Dobro promešajte i pržite dok pečurke ne omekšaju.

Promešajte paradajz i začine i dodajte ih u tiganj. Poklopite i dinstajte dok tečnost ne ispari i dok se sos ne zgusne.

Uzmite 2 hleba i izdubite im unutrašnjost da dobiju izgled opanka.

Rasporedite nadev u oba hlepčića, stavite topljeni sir i narendajte kačkavalj.

Stavite ih u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kačkavalj ne istopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: