Način pripreme
Mikserom umutiti ohlađenu tečnu pavlaku i od nje odvojiti 4-5 kašika, za garniranje gotovih tortica. Staviti u frižider da se ohladi.
U posebnoj posudi sjediniti 100 g tečne čokolada i 20-30 g kravljeg maslaca. Rastopiti na pari ili u mikrotalasnoj. Rastopljenu čokoladu i kravlji maslac mešati dok se blago ne ohlade.
U veći deo pavlake dodati rastopljenu čokoladu i kravlji maslac. Umutiti mikserom dok se ne dobije homogena smesa.
Pripremiti dve ili tri zdelice, za serviranje tortica. Po zidovima posuda poređati piškote, nasečene na pola i umočene u pripremljenu instant kafu. Staviti natopljene piškote i na dno zdelica. Nakon toga sipati od smese sa čokoladom i pavlakom (1-2 kašike), pa red piškota, pa ponovo krem, i odozgo piškote. Sve piškote umočiti u kafu.
Tako pripremljene tortice staviti u frižider, pa pre serviranja ih okrenuti u tanjire (da bi se lakše izvadile iz zdelica, može se preći oštrim nožem između piškota i zidova zdelica).
Tortice garnirati slatkom pavlakom, i možete ukrasiti šećernim mrvicama i figuricama.